Остаряла техника и липса на електронни услуги са сред основните проблеми на консулските

...
Остаряла техника и липса на електронни услуги са сред основните проблеми на консулските
Коментари Харесай

Българските консулства се нуждаят от модернизация

Остаряла техника и липса на електронни услуги са измежду главните проблеми на консулските служби зад граница. В някои консулства пространствата за нашите съграждани били тесни, а заплащането се правило в брой, информира външният министър Екатерина Захариева, след като взе участие в откриването на годишната среща на българските посланици, която се организира в София./Дарик/

" Знам къде са проблемите на консулските служби - извънредно остаряла техника и почти никакви електронни услуги. Почти навсякъде плащането се прави в брой, което е неприемливо ", разяснява външният министър.

Захариева заявява, че са подхванати дейности за слагането на ПОС-терминали в най-натоварените представителства, а по-късно ще бъдат оборудвани всички. Проблем е остарялата техника, а на някои места и тесните пространства, защото те не са пригодени за толкоз хора. " Изпращаме архитекти и инженери, за да забележим къде можем да разтеглим салоните, в които се чака, с цел да не стоят наши съграждани извън ", сподели първият ни посланик.

Вниманието на външния министър беше ориентирано най-много към електронните услуги.

В умозаключение министърът добави, че съгласно прогнозите на 2-ри август ще бъде подписан договорът за добросъседство между България и Македония. Захариева акцентира, че България и Македония не са свързани от жп линия. Фактът, че 530 000 души от Македония посещават България, демонстрира, че те желаят да бъдат свързани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР